“Een studiekeuze maken die echt bij jou past.” Dat is makkelijker gezegd, dan gedaan, toch!?

Veel jongeren vinden het erg lastig om een goede studiekeuze te maken. Aangezien er 450 hbo- en universitaire opleidingen en ruim 200 mbo-opleidingen zijn, is dit ook niet zo vreemd. De twijfels en keuzestress die hierbij kunnen komen kijken maken het kiezen soms extra lastig.

Ik coach scholieren en studenten die vastlopen in hun (tweede) studiekeuze proces. Ik begeleid hen in het kiezen van een studie die past bij hun persoonlijkheid, interesses en talenten. Met behulp van individuele coaching gecombineerd met het maken van opdrachten, een persoonlijkheids- en een studiekeuzetest help ik jongeren met het kiezen van de juiste opleiding.

Voor wie is het?

Eerste studiekeuze

  • Je bent een serieuze scholier en je wilt je goed voorbereiden op de toekomst.
  • Je hebt geen idee wat je wilt gaan doen, zoveel leuke opleidingen maar welke?
  • Je vraag je af welke studie bij je past of wat je later wilt gaan worden?

Verkeerde studiekeuze

  • Je bent gestopt met je studie en je weet niet hoe je nu verder kunt.
  • Je bent bezig met een studie maar twijfelt of dit wel de juiste opleiding voor je is.

Studeren met ADHD/ADD of Autisme

Ben je gediagnosticeerd met ADHD/ADD of autisme, dan is dit traject ook voor jou van grote toegevoegde waarde. Ik help je graag bij het krijgen van overzicht en het maken van de juiste studiekeuze.

Hoe werkt het?

Je kunt vrijblijvend een kennismakingsgesprek in plannen om te kijken of dit specifieke traject en mijn werkwijze bij je past. Als je besluit het studiekeuzeproces in te gaan, maken we een afspraak voor de eerste bijeenkomst. Het traject bestaat uit vier bijeenkomsten, deze vinden meestal wekelijks of tweewekelijks plaats naar gelang het jou uitkomt.

Het coachen van leerlingen en studenten in hun studiekeuzeproces doe ik in samenwerking met StudieKeuzeAdvies. Voor meer informatie en aanmelding zie https://www.studiekeuzeadvies.nl.