Over ons

Na mijn afstuderen in de Italiaanse taal- en letterkunde aan de Universiteit van Utrecht in 1999 heb ik al doende en lerende mijn weg gezocht met betrekking tot mijn loopbaan- en persoonlijke ontwikkeling. Van ZZP opdrachten voor internationale ondernemingen tot werken bij commerciële- en overheidsorganisaties.

Inmiddels begeleid ik ruim 15 jaar mensen en organisaties die willen veranderen. Veranderingen in teams (houding, gedrag, competenties) en veranderingen op organisatieniveau (cultuurverandering, reorganisatie en professionalisering). In werk en organisaties is het vooral de aandacht voor ‘human capital’ die mijn warme belangstelling heeft.

Mijn ervaringen in lijn- en staffuncties hebben ertoe bijgedragen dat ik mij steeds meer ben gaan richten op het individu binnen de context van werk en organisaties. Ik heb geleerd dat mensen wel wìllen veranderen, maar niet veranderd willen worden. Mijn overtuiging is dat je als mens zelf het beste kan bepalen wat goed voor je is en welk type werk het beste bij je past. Het geeft mij veel voldoening om eraan bij te dragen dat mensen (weer) met plezier én op een gezonde manier aan het werk gaan en blijven. Dat mensen weer kunnen varen op hun persoonlijke kompas.

In 2015 heb ik de opleiding tot loopbaancoach afgerond en ben ik volwassenen en jongeren gaan begeleiden in hun zoektocht naar werk dat bij ze past. Als arbeidscoach voor VluchtelingenWerk heb ik mensen kennis laten maken met de Nederlandse werkcultuur en ze, in samenwerking met diverse bedrijven, gecoacht in het vinden van een plek op de arbeidsmarkt.

Het mensgericht werken en het stimuleren van nieuwe inzichten en arbeidsmogelijkheden geeft mij zoveel energie en voldoening dat ik 2021 ben ik gestart met mijn eigen bureau Abstede Coaching.

De naam Abstede is afkomstig van de wijk waar ik woon in Utrecht. Ik trek graag op met de “oude” Utrechters, singles, gezinnen, studenten en lokale ondernemers om me heen. Abstede is voor mij een mooie afspiegeling van de enorme diversiteit aan mensen waar ik zo graag mee werk.

Mijn insteek is dat mensen het beste leren in een positieve en ontspannen sfeer. Met inzet van positiviteit, realisme, humor en creativiteit draag ik bij aan een succesvol coaching traject.

Ik geloof vooral in de kracht van samen werken en partnerschap. Voor het coachen van leerlingen en studenten bij het maken van een juiste studiekeuze werk ik samen met: https://www.studiekeuzeadvies.nl.